poniedziałek, 16 listopada 2015

Jogurt z chrupiącymi płatkami owsianymi, nerkowcami i persymoną


Ponieważ ostatnio owoc kaki, czyli inaczej persymona, jest bardzo dobrze dostępny w popularnych dyskontach, postanowiłam wykorzystać go w swoich śniadaniach. I powiem Wam, że bardzo fajnie pasuje do jogurtu z płatkami czy owsianek.

1 mały jogurt naturalny
1/3 szklanki płatków Nestle Cheerios Oats
1/3 owocu persymony (kaki)
1 garść nerkowców


Na dnie wysokiej szklanki układamy płatki śniadaniowe i zalewamy je jogurtem. Następnie nakładamy nerkowce, pozostawiając kilka sztuk do dekoracji. Owoc kaki obieramy i kroimy w kostkę. Nakładamy na wierzch dania, dekorujemy kilkoma orzechami i polewamy płynnym modem w ilości wg uznania.



2 komentarze:

  1. Bardzo fajnie to wygląda ;) Też uważam, że kaki świetnie pasuje do owsianek ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję! Najbardziej lubię proste pomysły, które fajnie wyglądają i smakują!

      Usuń