Jakiś czas temu dostałam paczkę naturalnych Dań Babci Zosi od firmy SyS. Ostatnio naszła mnie chęć na faszerowane papryki, ale nie chciało mi się siedzieć długo w kuchni i robić skomplikowanego farszu. Dlatego wykorzystałam danie Ryż z groszkiem i marchewką, i wyszły pyszne papryki z wegetariańską duszą :-)
2 papryki czerwone
1 z 2 opakowań Ryżu z groszkiem i marchewką z Dań Babci Zosi SyS
woda + łyżeczka masła
100g startego na małych oczkach żółtego sera
Papryki myjemy,
kroimy wzdłuż na pół i usuwamy gniazda nasienne. Danie Babci Zosi
przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, tj. dodajemy wodę oraz masło, i
gotujemy pod przykryciem 12 minut. Gotowy ryż mieszamy z prawie całym startym
żółtym serem. Tak przygotowany farsz nakładamy do papryk, posypujemy resztą
żółtego sera i zapiekamy w piekarniku (opcja grill około 10 minut).
Wygląda świetnie, bardzo lubię warzywa przyrządzone w ten sposób ;)
OdpowiedzUsuń