Ostatnio udało mi się nawiązać kolejną fajną współpracę. Firma Polsoja - jako pierwsza w Polsce - rozpoczęła produkcję tofu, ale od tego czasu wzbogaciła swoją ofertę do ponad 20 produktów, m.in. . parówek i kiełbasek sojowych, wędlin sojowych, past i pasztetów sojowe, a nawet tortellini. Co ważne, produkty Polsoja produkowane są z soi niemodyfikowanej genetycznie!
Dobrze jest czasem odpocząć od mięsa, którego wg badań Polacy mają za dużo w diecie, i dlatego w ramach współpracy postaram Wam się przedstawić kilka ciekawych propozycji śniadaniowych z wykorzystaniem produktów Polsoja.
A co mamy w menu?
Kiełbaski sojowe WĘDZONE
Wyśmienite kiełbaski sojowe o zaskakującym smaku, który trafia nawet w gusta konsumentów o najbardziej tradycyjnych upodobaniach. Niepowtarzalny smak i aromat zawdzięczają między innymi naturalnemu wędzeniu. Kiełbaski składają się w 100% z surowców roślinnych i są bogatym źródłem białek roślinnych. Można spożywać zarówno na zimno, jak i na gorąco – zawsze po zdjęciu osłonki! Znakomicie nadają się do podgrzewania w wodzie, smażenia na patelni, pieczenia na grillu lub w piekarniku. Nie zawierają konserwantów i cholesterolu.
Parówki sojowe CHILI
Soczyste parówki z meksykańską nutą chilli składają się w całości z surowców roślinnych. Pikantne parówki szczególnie przypadną do gustu osobom preferującym ostrzejsze smaki. Zawierają wyłącznie białka roślinne. Można spożywać zarówno na zimno, jak i na gorąco – zawsze po zdjęciu osłonki! Znakomicie nadają się do podgrzewania w wodzie, smażenia na patelni, pieczenia na grillu lub w piekarniku. Nie zawierają konserwantów i cholesterolu.
Wędlina sojowa z ogórkiem
Wędlina ta jest pyszną propozycją dla miłośników zdecydowanych smaków. Ogórek konserwowy świetnie wzbogaca podstawowy smak wędliny sojowej: jest delikatnie słony, ostry i nieco kwaskowy. Wędlina doskonale smakuje na kromce świeżego pieczywa posmarowanej masłem lub margaryną. Nie wymaga innych dodatków, ale dobrze odnajduje się w towarzystwie świeżych warzyw. Zawiera białko soi niemodyfikowanej genetycznie oraz białko pszenne. Jest wolna od tłuszczu zwierzęcego, cholesterolu i konserwantów.
Wędlina sojowa z pieczarkami
Wyróżnikiem tej wędliny są duże i aromatyczne kawałki pieczarek nadające wędlinie intensywnie grzybowego smaku. Małe plastry ułatwiają porcjowanie produktu i wykorzystywanie go na kanapce lub np. na pizzy. Wędlina sojowa z pieczarkami najlepiej smakuje na żytnim chlebie wypiekanym na zakwasie, ale sprawdzi się dobrze również na delikatniejszym w smaku chlebie pszenno-żytnim czy z grahamkami. Soja, z której wyprodukowana jest wędlina, zawiera korzystny profil kwasów tłuszczowych, wapń oraz żelazo. Produkt jest bogaty w białko soi niemodyfikowanej genetycznie oraz białko pszenne; nie zawiera tłuszczu zwierzęcego, ani konserwantów.
Pasztet sojowy classic
Składa się w 100% z surowców roślinnych. Za jego pyszny, wyrazisty smak odpowiada bogactwo przypraw i ziołowych aromatów. Nuta jałowca i gałki muszkatołowej sprawia, że pasztet ten jest doskonale oceniany przez nawet najbardziej wymagających konsumentów, którzy zazwyczaj wybierają pasztety mięsne. Produkt jest bogaty w białko roślinne. Zawiera dodatek błonnika pokarmowego.
Vege pasta w stylu francuskim
Fantastycznie smakuje ze świeżym pieczywem. Za jej charakterystyczny smak i kremową konsystencję odpowiada musztardy, którą wykorzystano do stworzenia odpowiedniej kompozycji smakowej. Pasta jest bogata w białko roślinne i zawiera dodatek błonnika pokarmowego.
Vege pasta w stylu węgierskim
To lekko pikantna kompozycja smaków papryki, pomidorów i ogórków konserwowych. Pasta składa się w 100% z surowców roślinnych. Doskonale smakuje spożywana na pieczywie, w towarzystwie warzywnych dodatków, np. sałaty, pomidora czy ogórka i jako nadzienie. Pasta jest bogata w białko roślinne i zawiera dodatek błonnika pokarmowego.
BIO tofu naturalne
Charakteryzuje się delikatnym smakiem i gładką strukturą. Doskonale sprawdza się zarówno jako podstawa past, deserów i wypieków, jak również jako składnik dań gorących. BIO tofu naturalne jest niezastąpionym źródłem pełnowartościowego białka i naturalnym źródłem izoflawonów, wapnia, witamin z grupy B, magnezu i lecytyny.
BIO tofu z ziołami
Dzięki zawartości aromatycznych ziół i przypraw, takich jak: czosnek, cząber, tymianek, majeranek, oregano, bazylia i rozmaryn, idealnie nadaje się do sałatek, past i pasztetów roślinnych, kanapek, a także do smażenia i marynowania. BIO tofu z ziołami jest odpowiednie dla osób będących na diecie bezglutenowej i bezlaktozowej, a także dla wszystkich tych, którzy cenią dobry smak i prozdrowotne właściwości produktów spożywczych.
Vege plastry o smaku Cheddara
Plastry mają ostry smak z wyczuwalnym aromatem orzechów włoskich i cheddara. Są niezastąpione jako składnik kanapek, sałatek, a także jako przystawki. Doskonale smakują z pikantnymi dodatkami oraz z owocami, konfiturami i orzechami. Vege plastry o smaku Cheddara są mniej kaloryczną i pozbawioną cholesterolu alternatywą dla tradycyjnych serów żółtych.
Produkty Polsoja kupicie w sieciach handlowych:
ALDIK
ALMA
API
AUCHAN
CARREFOUR
CHATA POLSKA
SIMPLY
INTERMARCHE
KAUFLAND
LECLERC
MARCPOL
MOKPOL
PIOTR I PAWEŁ
SELGROS
SPAR
STOKROTKA
TESCO
TOPAZ
sklepach internetowych:
FRISCO.PL
VEGEKOSZYK.PL
oraz w dobrych sklepach ze zdrową żywnością.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz