U mnie w domu chorobowy pogrom... W lodówce zaczyna świecić pustkami, a dzieciaki trzeba nakarmić... Dobrze, że mam zapas Dań Babci Zosi, które powstają z naturalnych składników. Mała modyfikacja i pyszne, pożywne śniadanie gotowe!
1 z 2 torebek
Racuchów klasycznych Dań Babci Zosi SyS
180 ml wody gazowanej
(ew. zwykła + 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia)
2 dojrzałe banany
1 łyżeczka esencji
waniliowej
olej rzepakowy do
smażenia
Banany rozgniatamy
widelcem na papkę (nie musi być zupełnie gładka). Dodajemy esencje waniliową,
mix racuchów klasycznych i wodę gazowaną. Wszystko dokładnie mieszamy, ale nie
za długo, żeby nie stracić za dużo pęcherzyków gazu. Smażymy małe placuszki na
rozgrzanym oleju. Posypałam cukrem pudrem tylko dla dekoracji, placuszki są
bardzo słodkie od banana i nie jest im potrzebne dosładzanie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz