2 jajka
1 kawałek wędzonego
węgorza
1/2 małej cebuli
4 gałązki natki
pietruszki (około 1 łyżki po posiekaniu)
1 łyżka majonezu
1 łyżka oleju
tłoczonego na zimno np. lnianego
szczypta soli
szczypta pieprzu
1 opakowanie (6
szt.) krakersów Happy słonecznikowych BIO od Raw & Happy
Jajka gotujemy na
twardo, obieramy z łupinki i ugniatamy widelcem na papkę. Oddzielamy mięso
węgorza od skóry i ości, a następnie kroimy w małą kostkę. Cebulę również
kroimy w kosteczkę, a pietruszkę siekamy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą,
dodajemy olej i majonez. Doprawiamy do smaku. Podajemy na zdrowych krakersach
słonecznikowych tzw. niepieczonych chlebkach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz