wtorek, 3 listopada 2015

Pasta jajeczna z wędzonym węgorzem na krakersach słonecznikowych BIO


Może i zdjęcie nie jest do końca udane (coraz krótsze dni narzucają konieczność stosowania lampy błyskowej...), ale pasta naprawdę jest godna polecenia. Poza tym idealnie się komponuje ze zdrowymi, niepieczonymi chlebkami Raw & Happy.

2 jajka
1 kawałek wędzonego węgorza
1/2 małej cebuli
4 gałązki natki pietruszki (około 1 łyżki po posiekaniu)
1 łyżka majonezu
1 łyżka oleju tłoczonego na zimno np. lnianego
szczypta soli
szczypta pieprzu


Jajka gotujemy na twardo, obieramy z łupinki i ugniatamy widelcem na papkę. Oddzielamy mięso węgorza od skóry i ości, a następnie kroimy w małą kostkę. Cebulę również kroimy w kosteczkę, a pietruszkę siekamy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy olej i majonez. Doprawiamy do smaku. Podajemy na zdrowych krakersach słonecznikowych tzw. niepieczonych chlebkach.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz