W ramach współpracy z Polsoja testuję produkty sojowe. Na pierwszy ogień poszły kiełbaski sojowe wędzone. Wyszło pysznie i rozgrzewająco!
1 średnia cebula
1 listek bobkowy
(połamany na 3 części)
3 ziarna ziela
angielskiego
1 szczypta soli
2-3 szczypty
przyprawy uniwersalnej naturalnej
1/2 szklanki wody
1/4 szklanki wody + 1
płaska łyżka mąki pszennej
2 czubate łyżeczki
ketchupu łagodnego
1 czubata łyżeczka
przecieru pomidorowego
olej do smażenia
Kiełbaski sojowe podsmażamy
na odrobinie oleju. Cebulę kroimy w półplasterki, rozdzielamy w palcach. Ściągamy
kiełbaski, dodajemy oleju i na tej samej patelni smażymy cebulę. Przyprawiamy wszystkimi
podanymi przyprawami. Na patelnię wlewamy pół szklanki wody, dodajemy ketchup,
koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy. W 1/4 szklanki wody rozrabiamy mąkę,
a następnie przelewamy na patelnię i cały czas mieszamy do czasu, aż sos
zgęstnieje. Podajemy z pieczywem (ja użyłam czerstwego chleba i zapiekłam go w tosterze).
nigdy nie jadłam nic sojowego ale chętnie spróbuję ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie ;)