Bajgiel Bacon N’Egg
1 bajgiel
1 jajko
1 łyżka
mleka
2
plasterki boczku (cienkie, długie)
1 plaster
sera cheddar topionego
Na suchej
patelni smażymy 2 plasterki boczku, aż się zezłocą. Odkładamy na ręcznik
papierowy, żeby odciągnąć nadmiar tłuszczu, a patelnię wycieramy ręcznikiem
papierowym. Jajko roztrzepujemy z mlekiem i wylewamy na patelnię z rozpuszczonym
masłem. Smażymy omlet z obu stron. Bajgla przecinamy na pół i możemy podgrzać w
tosterze, jeśli chcemy ciepłą bułkę. Na spodzie bułki układamy kolejno: zwinięty
omlet, ser, boczek. Przykrywamy wierzchem bajgla.
Bajgiel Egg LT
1 bajgiel
1 jajko
1 łyżka
mleka
1 plaster
sera cheddar topionego
1 plaster
pomidora
1 liść
sałaty strzępiastej
majonez
Jajko
roztrzepujemy z mlekiem i wylewamy na patelnię z rozpuszczonym masłem. Smażymy
omlet z obu stron. Bajgla przecinamy na pół i możemy podgrzać w tosterze, jeśli
chcemy ciepłą bułkę. Na spodzie bułki układamy kolejno: zwinięty omlet, ser, pomidor,
kleks majonezu i sałatę. Przykrywamy wierzchem bajgla.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz