Kuchnia nadal u mnie w powijakach, ale na szczęście przygotowałam mały zapasik przepisów przed przeprowadzką! Polecam pyszne i efektowne roladki - rożki z wędzonym łososiem i awokado, które cieszą i oko, i podniebienie :-)
Na 4
rożki:
1 placek
tortilla 25 cm Fanex
4 kawałki
wędzonego łososia
4 liście
sałaty strzępiastej
8
paseczków czerwonej papryki
1/2
miękkiego dojrzałego awokado
sól
pieprz
kilka kropli
soku z cytryny
czarnuszka
do dekoracji
Awokado
rozgniatamy widelcem na papkę, dodajemy sok z cytryny oraz solimy i pieprzymy.
Placek tortilla dzielimy na 4 ćwiartki. Każdą smarujemy pastą z awokado, a
następnie układamy liść sałaty, łososia i paprykę. całość polewamy majonezem i
posypujemy czarnuszką. Ważne, aby nie przesadzać z czarnuszką, bo zdominuje
cały smak rożków. Na koniec zwijamy każdy kawałek tortilli w rożek i
przekłuwamy wykałaczką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz