1 duża
cebula
2 ząbki
czosnku
1 słoik
(400 g netto) ugotowanej ciecierzycy z tygodnia iberyjskiego w Lidlu
500 g
passaty z pomidorów (przetartych pomidorów)
1 łyżka
cukru (ja zawsze dają dla przełamania kwasowości pomidorów)
1 łyżka
dobrego ketchupu
3 łyżeczki
przyprawy curry
olej do
smażenia
sól
sos piripiri z tygodnia iberyjskiego w Lidlu (opcjonalnie)
W garnku o
grubym dnie rozgrzewamy olej i szklimy na nim posiekaną cebulę z czosnkiem i
szczyptą soli. Cebula musi zrobić się miękka, a nie podsmażyć. Następnie
dodajemy passatę pomidorową i
ciecierzycę. Przyprawiamy przyprawą curry, cukrem i ketchupem. Dusimy
około 10 minut na wolnym ogniu i gotowe! Curry podałam z grzankami czosnkowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz