4
plasterki szynki
2 duże pieczarki
1/3
czerwonej papryki
1/2 cebuli
50 g
startego żółtego sera
olej do
smażenia
ketchup łagodny Parczew do podania
ciasto:
2/3
szklanki mąki
2 łyżki
otrębów owsianych
1/3
szklanki mleka
1/3
szklanki wody
1 łyżeczka
proszku do pieczenia
szczypta
soli
świeżo
mielony pieprz
Składniki ciasta
łączymy ze sobą i odstawiamy na 10-15 minut, żeby „odpoczęło”. Szynkę,
pieczarki, paprykę i cebulę kroimy w kostkę, i razem z serem mieszamy z
ciastem. Na rozgrzanym oleju smażymy placuszki z obu stron na złoto.
Ale smakowicie wyglądają, super pomysł na przekąskę :)
OdpowiedzUsuńPolecam :-) Bardzo szybko się je robi ;-)
UsuńŁatwe i na pewno pyszne!Oj, czuję, że często będzie przekąską u mnie w domu!:)
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło to czytać :*
UsuńŚwietny przepis! Wystarczyło kilkanaście minut i kolacja gotowa :D Placuszki bardzo smaczne i na pewno jeszcze nie raz będe je smażyć :)
OdpowiedzUsuń