Lubicie wytrawne naleśniki? Ja bardzo! Są doskonałe na każdą porę dnia :-) Dziś polecam przepis z salami.
Ciasto na naleśniki:
1 jajko
½ szklanki wody
½ szklanki mleka
1 szklanka niecała mąki (u mnie Barilla ze sklepu
smakipoludnia24.pl)
1 czubata łyżka otrębów orkiszowych
2 łyżki oleju
1 szczypta soli
Farsz:
500 g pieczarek
1 cebula
olej do smażenia
sól
pieprz
salami
suszone pomidory w oleju
starta mozzarella (żółta)
W misce mieszamy wszystkie składniki ciasta. Pozostawiamy
do odstania. W tym czasie na oleju podsmażamy cebulę i pieczarki pokrojone w
plasterki. Doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto na naleśniki mieszamy i smażymy
cienkie placki na suchej patelni. Następnie na połowie każdego placka układamy
salami pokrojone w paseczki, pieczarki i suszone pomidory. Całość farszu
posypujemy startą mozzarellą i przykrywamy drugą połową naleśnika. Następnie
całość składamy znów na pół i zapiekamy w elektrycznym opiekaczu grillowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz