Pozostajemy w klimacie gorącej Hiszpanii :-) Dziś szybka tarta z tuńczykiem i oliwkami na bazie pysznego białego sosu i mozzarelli.
1 kawałek
ciasta francuskiego (u mnie około połowy arkusza)
biały sos:
100 ml śmietanki
18%
1 łyżeczka
musztardy
1 łyżka
prażonej cebulki
pieprz do
smaku
dodatki:
mozzarella
starta
cebula
szpinak
(podsmażony na maśle z czosnkiem, pieprzem i solą)
Składniki
sosu mieszamy ze sobą i pozostawiamy na 5 minut do napęcznienia cebulki. Ciasto
francuskie rozkładamy na blasze z papierem do pieczenia i nacinamy „ramkę”
wzdłuż brzegów. Wewnątrz ramki smarujemy ciasto sosem i posypujemy mozzarellą.
Tuńczyka i oliwki kroimy w kawałki. Na serze rozkładamy równomiernie dodatki.
Pieczemy 15 minut w 200 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz