W Lidlu trwa tydzień hiszpańsko - portugalski, więc przygotowałam pyszną pastę do chleba z białym tuńczykiem oznaczonym niebieskim certyfikatem MSC, który gwarantuje, że produkty pochodzą ze zrównoważonych połowów, a kupowana przez nas ryba pochodzi ze stabilnych i dobrze zarządzanych łowisk. Więcej informacji o tym certyfikacie znajdziecie tu.
5 jajek
ugotowanych na twardo
1/2 słoika
(ok. 140 g) białego tuńczyka z tygodnia iberyjskiego w Lidlu
1/2
niedużej cebuli
4 łyżki
majonezu
świeżo
mielony pieprz
2 łyżki
posiekanego szczypiorku
Oliwki i
cebulę kroimy w drobną kostkę. Jajka i tuńczyka kroimy w większą kostkę.
Składniki pasty mieszamy z majonezem i szczypiorkiem. Doprawiamy do smaku
świeżo zmielonym pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz