Dziś propozycja nie tylko dla najmłodszych ;-) Pyszne, rozpływające się w ustach jabłkowe całuski doskonale smakują z kawą, jak i szklanką mleka!
2-3 duże
jabłka
olej do
smażenia
ciasto:
2/3
szklanki mąki
2 łyżki
otrębów owsianych
1/3
szklanki mleka
1/3
szklanki wody
1/2
łyżeczki esencji waniliowej
1 łyżka
miodu dla dzieci CD Miody
1 łyżeczka
proszku do pieczenia
szczypta
soli
Składniki
ciasta łączymy ze sobą i odstawiamy na 10-15 minut, żeby „odpoczęło”. Jabłka
obieramy lub nie (wg uznania), kroimy w 0,5 cm plastry i wykrawamy środek.
Maczamy w cieście plastry jabłka i smażymy na średnim ogniu z obu stron. Gotowe
całuski możemy podać posypane cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz