Dziś znowu mały powrót do przeszłości ;-) Strasznie mi ten stary aparat "śnieżył" zdjęcia... Ale przepis za to był niezwykle udany. Aż dziw, że o nim zapomniałam, a przy dzieciakach na pewno od czasu do czasu mi się przyda ;-)
1 szklanka mleka 2%
1 szklanka cukru kryształ
70 g masła
2 -3 łyżki naturalnego kakao
¾ szklanki mleka w proszku
1 opakowanie wafli
Mleko, masło i cukier gotujemy w garnku około 10 minut ciągle
mieszając. Następnie dodajemy kakao i mleko w proszku (małymi porcjami).
Gotujemy około 2 minuty nadal mieszając. Ewentualnymi małymi grudkami nie
trzeba się przejmować. Gotową Masę zostawiamy do przestygnięcia na około 10
minut.
Wafle przekładamy słodką masą, nakładając na stronę z
większymi zagłębieniami. Gdy już nasz wafel jest gotowy, wkładamy go do
reklamówki i obciążamy książkami na około 1 godzinę (dzięki temu warstwy ładnie
się połączą).
Po tym czasie pozostaje mam już tylko krojenie... I gotowe!
wafle wyszly przepyszne!polecam
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/