Dziś proponuję lekkie kolorowe kanapki z pastą awokado, które dzięki odpowiedniemu przygotowaniu długo nie ciemnieje i nie jest mdłe. Także smak i zdrowie w jednej pysznej kanapce :-) Spróbujcie koniecznie!
1 kromka
chleba bawarskiego Dan Cake
1/2
dojrzałego awokado
kilka
kropli soku z cytryny
szczypta
soli
szczypta
pieprzu
opcjonalnie
1/2 rozgniecionego ząbka czosnku
3
plasterki jajka ugotowanego na twardo
1
rzodkiewka
posiekany
szczypiorek
Chleb
opiekamy w tosterze grillowym lub na ruszcie grilla. Awokado rozgniatamy na
pastę, doprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem i ewentualnie czosnkiem.
Smarujemy nim przestygnięty chleb i układamy na wierzchu jajko oraz rzodkiewkę.
Całość doprawiamy pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.
uwielbiam takie śniadania :)
OdpowiedzUsuńJa dopiero robię takie kanapki od niedawna, ale już się w nich zakochałam!
Usuń