czwartek, 11 sierpnia 2016

Grillowana kanapka z pastą z awokado


Dziś proponuję lekkie kolorowe kanapki z pastą awokado, które dzięki odpowiedniemu przygotowaniu długo nie ciemnieje i nie jest mdłe. Także smak i zdrowie w jednej pysznej kanapce :-) Spróbujcie koniecznie!

1/2 dojrzałego awokado
kilka kropli soku z cytryny
szczypta soli
szczypta pieprzu
opcjonalnie 1/2 rozgniecionego ząbka czosnku
3 plasterki jajka ugotowanego na twardo
1 rzodkiewka
posiekany szczypiorek


Chleb opiekamy w tosterze grillowym lub na ruszcie grilla. Awokado rozgniatamy na pastę, doprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem i ewentualnie czosnkiem. Smarujemy nim przestygnięty chleb i układamy na wierzchu jajko oraz rzodkiewkę. Całość doprawiamy pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.


2 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Ja dopiero robię takie kanapki od niedawna, ale już się w nich zakochałam!

      Usuń