wtorek, 9 sierpnia 2016

Grillowane naleśniki z salami i suszonymi pomidorami


Lubicie wytrawne naleśniki? Ja bardzo! Są doskonałe na każdą porę dnia :-) Dziś polecam przepis z salami.

Ciasto na naleśniki:
1 jajko
½ szklanki wody
½ szklanki mleka
1 szklanka niecała mąki (u mnie Barilla ze sklepu smakipoludnia24.pl)
1 czubata łyżka otrębów orkiszowych
2 łyżki oleju
1 szczypta soli

Farsz:
500 g pieczarek
1 cebula
olej do smażenia
sól
pieprz
salami
suszone pomidory w oleju
starta mozzarella (żółta)


W misce mieszamy wszystkie składniki ciasta. Pozostawiamy do odstania. W tym czasie na oleju podsmażamy cebulę i pieczarki pokrojone w plasterki. Doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto na naleśniki mieszamy i smażymy cienkie placki na suchej patelni. Następnie na połowie każdego placka układamy salami pokrojone w paseczki, pieczarki i suszone pomidory. Całość farszu posypujemy startą mozzarellą i przykrywamy drugą połową naleśnika. Następnie całość składamy znów na pół i zapiekamy w elektrycznym opiekaczu grillowym.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz