poniedziałek, 1 sierpnia 2016

Pasta do chleba z białym tuńczykiem i czarnymi oliwkami


W Lidlu trwa tydzień hiszpańsko - portugalski, więc przygotowałam pyszną pastę do chleba z białym tuńczykiem oznaczonym niebieskim certyfikatem MSC, który gwarantuje, że produkty pochodzą ze zrównoważonych połowów, a kupowana przez nas ryba pochodzi ze stabilnych i dobrze zarządzanych łowisk. Więcej informacji o tym certyfikacie znajdziecie tu.

5 jajek ugotowanych na twardo
1/2 niedużej cebuli
4 łyżki majonezu
świeżo mielony pieprz
2 łyżki posiekanego szczypiorku


Oliwki i cebulę kroimy w drobną kostkę. Jajka i tuńczyka kroimy w większą kostkę. Składniki pasty mieszamy z majonezem i szczypiorkiem. Doprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz