Jeśli zastanawiacie się, dlaczego ten omlet jest arabski, to już spieszę z odpowiedzą :-) Dodałam do niego dużej ilości natki pietruszki, która typowa jest właśnie dla kuchni arabskiej ;-) Ale i na polskie śniadanie też się sprawdzi taki omlet!
3 jajka
2 łyżki posiekanej
natki pietruszki
1 malutka cebula
1 łyżeczka masła
1 łyżeczka oleju
rzepakowego
sól
pieprz
Na patelni
rozgrzewamy olej i rozpuszczamy masło. Dodajemy cebulkę pokrojoną w
pół-plasterki i solimy. Chwilę podsmażamy. w miseczce roztrzepujemy jajka i
mieszamy z posiekaną natką. Doprawiamy pieprzem i wlewamy masę jajeczną na
patelnię z cebulką. Smażymy omlet z obu stron na średnim ogniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz