sobota, 12 września 2015

Omlet arabski


Jeśli zastanawiacie się, dlaczego ten omlet jest arabski, to już spieszę z odpowiedzą :-) Dodałam do niego dużej ilości natki pietruszki, która typowa jest właśnie dla kuchni arabskiej ;-) Ale i na polskie śniadanie też się sprawdzi taki omlet!


3 jajka
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 malutka cebula
1 łyżeczka masła
1 łyżeczka oleju rzepakowego
sól
pieprz


Na patelni rozgrzewamy olej i rozpuszczamy masło. Dodajemy cebulkę pokrojoną w pół-plasterki i solimy. Chwilę podsmażamy. w miseczce roztrzepujemy jajka i mieszamy z posiekaną natką. Doprawiamy pieprzem i wlewamy masę jajeczną na patelnię z cebulką. Smażymy omlet z obu stron na średnim ogniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz