piątek, 25 września 2015

Tosty z awokado, wędzonym łososiem i jajkiem w koszulce


Pomysł prosty, a przy tym pyszny! Polecam na weekendowe śniadanie np. do łóżka :-) 


Na 1 porcję:
1 kromka chleba tostowego
1/4 dojrzałego awokado
1 plaster wędzonego łososia
1 jajko
1/2 łyżeczki soli
1 łyżeczka octu
pieprz
posiekany szczypiorek do dekoracji


Chleb tostowy opiekamy w tosterze. Awokado rozgniatamy widelcem na papkę i smarujemy nim tosta. Następnie układamy plaster łososia w firmie gniazdka. Zagotowujemy wodę z solą i octem. Zmniejszamy gaz i za pomocą łyżki wytwarzamy wir mieszając. Wbijamy w środek jajko. Gotujemy około 1 minuty. Tak przygotowane jajko w koszulce układamy w środku gniazdka z łososia. Posypujemy pieprzem i szczypiorkiem. Podajemy od razu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz