środa, 30 września 2015

Bułka zapiekanka w kratkę z żółtym serem i pieczarkami


Ponieważ ostatnio często pojawia się temat marnowania jedzenia, postanowiłam przygotować kolejny przepis z czerstwych bułek, abyście jak najmniej wyrzucali pieczywa :-)


1 czerstwa bułka
2-3 pieczarki
1/2 małej cebuli
sól
pieprz
2 łyżki startego żółtego sera


Pieczarki myjemy, ew. obieramy i kroimy w plasterki. Podsmażamy razem z cebulką na oleju rzepakowym.  Gotowe pieczarki siekamy na drobne kawałki. Bułkę nacinamy tak, aby powstała kratka. W szczeliny wpychamy pieczarki i żółty ser. Zapiekamy chwilę w piekarniku. Na koniec polewamy bułki sosem kebab-gyros Folwark. Jemy na ciepło.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz