Przepis jak zwykle jest bardzo prosty, a przy tym smaczny i sycący. I o to chodzi! Zdziwicie się jak łatwo przygotujecie dużą porcję pożywnej jaglanki. Taka porcja starcza na pierwsze i drugie śniadanie :-) Przepis przetestowałam też na moim 16-miesięcznym maluchu - wcinał, aż mu się uszy trzęsły ;-)
1 woreczek kasy
jaglanej (100 g)
1 łyżeczka oleju
rzepakowego
2 małe jogurty
naturalne
3-4 łyżeczki
domowego cukru waniliowego
200 g borówek
Kaszę jaglaną
gotujemy wg przepisu na opakowaniu z łyżką oleju rzepakowego. Odcedzamy i
pozostawiamy do wystygnięcia. Dodajemy jogurt wymieszany z cukrem, a następnie
borówki. Wszystko razem mieszamy.
jaglanka na słodko to jest to!
OdpowiedzUsuńSzybko, smacznie i pożywnie. Takie dania są najlepsza. A jak jeszcze smakują naszym skarbom ... no cóż czego chcieć więcej. Jak dla mnie uśmiech i zadowolenie moich pociech jest najważniejsze :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie