Polecam kolejny pomysł na wykorzystanie czerstwego pieczywa :-) Pyszności!
4 czerstwe bułki
1 pierś z kurczaka
1/2 opakowania mrożonego szpinaku
czosnek granulowany
100 ml śmietanki uht
1 serek topiony śmietankowy długi
Na patelni podsmażamy kurczaka pokrojonego w kostkę i
posypanego przyprawą warzywną. Dodajemy szpinak i doprawiamy czosnkiem
granulowanym. Gdy szpinak już zwiotczeje, dodajemy śmietankę i pokrojony serek
topiony. Całość dusimy, cały czas mieszając. Kokilki wykładamy (dno i boki)
czerstwą bułką pokrojoną w kromki. Do środka nakładamy porcję kurczaka z sosem
szpinakowym. Możemy dodatkowo posypać danie startym żółtym serem. Zapiekamy
chwilę w piekarniku.
wygląda bardzo apetycznie:)
OdpowiedzUsuńSuper! Zapraszam do akcji
OdpowiedzUsuńhttp://durszlak.pl/akcje-kulinarne/drugie-zycie-pieczywa
Z chęcią dołączę :-)
UsuńZ chęcią dołączę :-)
Usuń