Miałam ochotę na hot-dog'a... Miałam nawet bułkę do hot-dog'ów... Ale za to w lodówce nie było ani jednej parówki :-( Wykorzystałam wiec kabanosa i wyszło naprawdę pysznie!
1 bułka do hot-dogów
2 cienkie kabanosy
1 plasterek żółtego
sera
mały kawałek papryki
czerwonej
mały ogórek
konserwowy
mały kawałek sałaty
lodowej
Bułkę całkowicie
przekrawamy na pół. Na spodzie układamy kolejno ser żółty, kabanosy podzielone
na 4 kawałki (najlepiej położyć je skośnie, żeby nieco wystawały), pokrojoną w
kosteczkę paprykę oraz plasterki ogórka. Całość polewamy majonezem i ketchupem.
Na górę kładziemy cienko pokrojoną (jak kapustę) sałatę lodową i przykrywamy
wierzchem bułki. Zapiekamy w tosterze grillowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz