poniedziałek, 14 września 2015

Lekka sałatka makaronowa z brokułami


Taka sałatka jest bardzo sycąca, a przy tym nie zawiera dużo kalorii. Idealnie sprawdzi się do lunch box'a do pracy.

1 opakowanie mrożonych brokułów
3 ząbki czosnku
3  łyżki oliwy z oliwek
2 szklanki makaronu (u mnie casarence)
Starty parmezan


Brokuły gotujemy w osolonej wodzie, następnie je odcedzamy i w tej samej wodzie gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu. Na dużej patelni lub w rondlu rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy na niej czosnek przeciśnięty przez praskę na małym ogniu. Ugotowany makaron wrzucamy na patelnię (uprzednio zdjętą z gazu) razem z brokułami i mieszamy. Pozostawiamy do przestygnięcia i po wierzchu posypujemy parmezanem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz