Moje dzieciaki uwielbiają wszelkie placki i racuszki. Czasem nie chce mi się za bardzo kombinować i wtedy z pomocą przychodzą Dani Babci Zosi firmy SyS. Klasyczne racuszki wzbogaciłam startym jabłkiem i cynamonem. Było pysznie!
1 z 2 torebek
racuchów klasycznych Dań Babci Zosi SyS
180 ml wody
gazowanej
1 płaska łyżeczka
domowego cukru waniliowego
1 płaska łyżeczka
cynamonu
1/2 dużego jabłka
olej rzepakowy do
smażenia
Na patelni
rozgrzewamy olej. Zawartość torebki racuchów klasycznych SyS mieszamy z cukrem,
cynamonem i wodą gazowaną. Ścieramy jabłko na dużych oczkach tarki i mieszamy z
ciastem. Smażymy od razu, aby bąbelki z wody gazowanej nie uciekły.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz