sobota, 19 września 2015

Racuszki cynamonowe z jabłkiem z pomocą Dań Babci Zosi


Moje dzieciaki uwielbiają wszelkie placki i racuszki. Czasem nie chce mi się za bardzo kombinować i wtedy z pomocą przychodzą Dani Babci Zosi firmy SyS. Klasyczne racuszki wzbogaciłam startym jabłkiem i cynamonem. Było pysznie!


180 ml wody gazowanej
1 płaska łyżeczka domowego cukru waniliowego
1 płaska łyżeczka cynamonu
1/2 dużego jabłka
olej rzepakowy do smażenia


Na patelni rozgrzewamy olej. Zawartość torebki racuchów klasycznych SyS mieszamy z cukrem, cynamonem i wodą gazowaną. Ścieramy jabłko na dużych oczkach tarki i mieszamy z ciastem. Smażymy od razu, aby bąbelki z wody gazowanej nie uciekły.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz