Czasem z kilku prostych składników można wyczarować bardzo fajnie prezentujące się i smaczne kanapki. Ta propozycja właśnie do takich należy. Idealnie nadaje się na spotkania, imprezy czy świąteczne śniadania.
niedziela, 7 lutego 2016
Mini kanapeczki z łososiem na waflach ryżowych
Na 1 porcję:
1 wafel ryżowy lub kukurydziany cienki
1 liść sałaty
1 plasterek wędzonego łososia
2 plasterki jajka na twardo
1 kawałek awokado
majonez
pieprz
masło/margaryna do posmarowania
Na posmarowanym masłem lub
margaryną waflu układamy kolejno: liść sałaty, plaster łososia, plasterki jajka
i awokado pokrojone w drobną kostkę, Na wierzch wyciskamy z tubki porcję
majonezu do kanapek. Całość przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz