niedziela, 7 lutego 2016

Mini kanapeczki z łososiem na waflach ryżowych

Czasem z kilku prostych składników można wyczarować bardzo fajnie prezentujące się i smaczne kanapki. Ta propozycja właśnie do takich należy. Idealnie nadaje się na spotkania, imprezy czy świąteczne śniadania.

Na 1 porcję:

1 wafel ryżowy lub kukurydziany cienki

1 liść sałaty

1 plasterek wędzonego łososia

2 plasterki jajka na twardo

1 kawałek awokado

majonez

pieprz

masło/margaryna do posmarowania

 


Na posmarowanym masłem lub margaryną waflu układamy kolejno: liść sałaty, plaster łososia, plasterki jajka i awokado pokrojone w drobną kostkę, Na wierzch wyciskamy z tubki porcję majonezu do kanapek. Całość przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz