Moje dzieci bardzo lubią gofry, ale czasami nie chce mi się po prostu "kręcić" ciasta... Wtedy posiłkuję się tym sprytnym przepisem :-) Sprawdźcie koniecznie!
8 kromek chleba
tostowego lub chałki
2 jajka
100 ml mleka
2-3 łyżki miodu
1/2 łyżeczki
cynamonu
1 szczypta kardamonu
salsa mandarynkowa ze
sklepu smakipoludnia24.pl
Jajka roztrzepujemy
z mlekiem, miodem i przyprawami. Moczymy w nim kromki chleba tostowego i
układamy w gofrownicy po dwie na każdego gofra (jedna na drugiej). Zamykamy
gofrownicę i pieczemy do zarumienienia. Gofry podałam z salsą mandarynkową.
Świetny pomysł :)
OdpowiedzUsuńSzok😃 genialny pomysł
OdpowiedzUsuńSuper pomysł :-)
OdpowiedzUsuń