sobota, 6 lutego 2016

Nadziewane łódeczki z czerstwej bułki


Dziś pomysł na pyszne, sycące śniadanie, do przygotowania którego możemy wykorzystać nieco czerstwe bułki. Polecam!

1 podłużna bułka (może być czerstwa)
1 jajko
2 łyżki mleka
2 cienkie plasterki żółtego sera
2 cienkie plasterki boczku
2 gałązki świeżej pietruszki
sól i pieprz do smaku


Z bułki wycinamy od góry klin, który posłuży nam za miejsce na farsz. Jajko roztrzepujemy, dodajemy mleko, ser i boczek pokrojone w kosteczkę oraz posiekaną natkę. Wszystko razem mieszamy i wlewamy do wydrążonej bułki. Zapiekamy 25 minut w 180 stopniach (termoobieg). Podajemy na gorąco z ketchupem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz