Pyszne i bardzo proste w przygotowaniu batony owsiane. Idealnie sprawdzą się na drugie śniadanie zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci (mój dwulatek za nimi wprost przepada!).
150 g orzechów
nerkowca
50 g żurawiny
80 jagód goi
1 puszka mleka
skondensowanego słodzonego
Mleko podgrzewamy i dokładnie
mieszamy z pozostałymi składnikami. Blaszkę o wymiarach około 20 x 30 cm wykładamy
papierem do pieczenia. Na blaszce dokładnie rozkładamy masę owsianą i
delikatnie dociskamy. Pieczemy 60 minut w piekarniku nagrzanym do 130 stopni
(grzanie góra – dół). Po upieczeniu pozostawiamy do wystygnięcia, a następnie
kroimy.
Pysznie i zdrowo :)
OdpowiedzUsuńNa sam widok ślinka cieknie :-) uwielbiam takie smakołyki (mój dzieciak też), zabieram Pani ten przepis i w weekend go wypróbuję.
OdpowiedzUsuń