wtorek, 23 lutego 2016

Kasza jaglana na mleku z syropem klonowym


Pyszna i pożywna kasza jaglana, która doskonale smakuje na ciepło, ale również na zimno. Ja zapakowałam ją do słoiczka i zabrałam do pracy :-) Rewelacja!


300 ml mleka
1/2 laski wanilii
syrop klonowy

W garnku podgrzewamy 300 ml mleka z ziarenkami wydłubanymi z połowy laski wanilii (opcjonalnie możemy użyć olejku waniliowego). Dodajemy kaszę, mieszamy i gotujemy 10 minut pod przykryciem (nie podnosimy pokrywki w międzyczasie). Po 10 minutach całe mleko powinno zostać wciągnięte przez kaszę. Ściągamy z palnika, mieszamy jeszcze raz i pozostawiamy na kolejne 10 minut pod przykryciem. Gotową kaszę polewamy syropem klonowym tuż przed podaniem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz