Jak przychodzi weekend, to lubię zjeść jakieś fajne śniadanie na ciepło. Ale nie chcę się za bardzo przy nim narobić, bo przecież weekend jest od odpoczywania ;-) Jeśli też tak macie, to spróbujcie tego przepisu :-)
1 kawałek ciasta francuskiego (około 2/3)
4 plasterki salami
4 plasterki mozzarelli (u mnie oryginalnej z mleka bawolego - kupiłam w Lidlu na tygodniu włoskim)
1 duża szczypta ziół prowansalskich
1 duża szczypta czosnku granulowanego
2 łyżki startego żółtego sera do posypania
Środek ciasta francuskiego polewamy ketchupem, posypujemy czosnkiem i ziołami, a następnie wszystko razem mieszamy. Układamy plastry mozzarelli i salami. Nacinamy brzegi jak na zdjęciu i zakładamy naprzemiennie paski z prawej i lewej strony. Całość posypujemy startym żółtym serem i pieczemy około 18 minut w 215 stopniach (termoobieg).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz