środa, 3 lutego 2016

Grzanki czosnkowe z boczkiem i pomidorami


Gdy za oknem jest szaro i buro, to człowiek potrzebuje kolorów, które przywodzą na myśl wspomnienie wakacji. I takie właśnie są te grzanki - słoneczne, kolorowe i pyszne!

1 kromka chleba
masło
czosnek granulowany lub świeży przeciśnięty przez praskę
1 łyżka startego żółtego sera
2 cieniutkie plasterki boczku
1 pomidorek koktajlowy czerwony
1 pomidorek koktajlowy żółty
1 garść rukoli
pierz świeżo mielony


Chleb smarujemy masłem i posypujemy czosnkiem oraz startym żółtym serem. Na wierzch kładziemy 2 plasterki boczku i zapiekamy 5 minut (żeby boczek się zarumienił, a ser rozpuścił). Następnie kładziemy plasterki pomidorków i zapiekamy jeszcze 2 minuty. Gorącą kanapkę przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem i dekorujemy rukolą.

1 komentarz:

  1. Ach, moje smaki :) po prostu uwielbiam, a patrząc na zdjęcie to ślinka cieknie :)

    OdpowiedzUsuń