Szybko, smacznie i rozgrzewająco! Świetny pomysł na dobrze znane trójkątne tosty w nieco innej odsłonie ;-)
Na 2 trójkątne
tosty:
2 kromki chleba
tostowego
1 plaster sera typu
tost
2 łyżeczki pieczonej
fasolki z puszki (takiej, jak dają w Anglii na śniadanie)
Na jednej z kromek
chleba układamy plaster sera i układamy fasolkę, jak na zdjęciu poniżej.
Następnie przykrywamy drugą kromką i zapiekamy w tosterze typu sandwich
uważając, aby środkowe zgniecenie przebiegało pomiędzy porcjami fasolki.
Basiu skąd miałaś taką fasolkę? Ja dałam domową gotowaną i też była pycha, ale spróbowałabym tez tej z puszki :)
OdpowiedzUsuńKupiłam w pobliskim sklepie ekologicznym :-) Ale sądzę, że można ją dostać w hipermarketach np. Heinz'a: https://www.frisco.pl/pid,6376/n,heinz-fasolka-w-sosie-pomidorowym/stn,product
Usuńdziękuję Ci bardzo! chyba nawet mi gdzieś taka mignęła, ale nie wiedziałam, że to to. :)
Usuń