Dziś coś prostego, ale i pysznego :-) Dla każdego, kto ma ochotę na szybkie śniadanie na ciepło bez brudzenia dużej ilości naczyń.
1 duża garść szpinaku baby
2 jajka
1 łyżka startego żółtego sera
sól
pieprz
czosnek granulowany / 1 ząbek świeżego czosnku przeciśnięty przez praskę
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy szpinak i doprawiamy
do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Podsmażamy do czasu, aż
liście zwiotczeją. Jajka roztrzepujemy widelcem z dodatkiem łyżki startego
żółtego sera na gładką masę. Następnie przelewamy jajka na patelnię, zakrywamy
pokrywką i smażymy na wolnym ogniu. Gdy jajka już prawie się zetną, przewracamy
na chwilę fittatę na drugą stronę. Podajemy na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz