Dziś przenosimy się na południe europy :-) Ciasto francuskie, hiszpańska kiełbasa a'la chorizo i włoski parmezan... I choć z połączenia tego wszystkiego wychodzi trochę kuchnia fusion, to gwarantuję Wam, że w przepysznym wydaniu!
1 kawałek ciasta
francuskiego
ketchup
suszone zioła
prowansalskie
czosnek granulowany
suszone pomidory w
oleju
rukola
kawałek parmezanu
świeża bazylia
Ciasto francuskie
kroimy na nieduże prostokąty (około 10 x 15 cm). Za pomocą czubka noża nacinamy
wewnętrzną ramkę około 0,5-1 cm od brzegu ciasta. Wnętrze smarujemy ketchupem i
posypujemy ziołami prowansalskimi i czosnkiem. Na każdym kawałku ciasta
układamy 3 plasterki kiełbasy i jeden suszony pomidor pokrojony w paseczki.
Zapiekamy 12 minut w 210 stopniach (termoobieg). Gotowe tarty posypujemy
rukolą, ścinkami parmezanu (zrobiłam obieraczką do warzyw) i posiekaną bazylią.
bardzo fajne, a wyglądają idealnie, tak równiutko! Jak maszynowa produkcja! :)
OdpowiedzUsuńTo żaden problem - wystarczy naciąć ciasto francuskie również w środku, zeby powstało okienko :-)
Usuń