środa, 10 lutego 2016

Mini tarty z kiełbasą po hiszpańsku i suszonymi pomidorami


Dziś przenosimy się na południe europy :-) Ciasto francuskie, hiszpańska kiełbasa a'la chorizo i włoski parmezan... I choć z połączenia tego wszystkiego wychodzi trochę kuchnia fusion, to gwarantuję Wam, że w przepysznym wydaniu!


1 kawałek ciasta francuskiego
ketchup
suszone zioła prowansalskie
czosnek granulowany
suszone pomidory w oleju
rukola
kawałek parmezanu
świeża bazylia


Ciasto francuskie kroimy na nieduże prostokąty (około 10 x 15 cm). Za pomocą czubka noża nacinamy wewnętrzną ramkę około 0,5-1 cm od brzegu ciasta. Wnętrze smarujemy ketchupem i posypujemy ziołami prowansalskimi i czosnkiem. Na każdym kawałku ciasta układamy 3 plasterki kiełbasy i jeden suszony pomidor pokrojony w paseczki. Zapiekamy 12 minut w 210 stopniach (termoobieg). Gotowe tarty posypujemy rukolą, ścinkami parmezanu (zrobiłam obieraczką do warzyw) i posiekaną bazylią.


2 komentarze:

  1. bardzo fajne, a wyglądają idealnie, tak równiutko! Jak maszynowa produkcja! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To żaden problem - wystarczy naciąć ciasto francuskie również w środku, zeby powstało okienko :-)

      Usuń