wtorek, 15 marca 2016

Jaglanka czekoladowa OREO z żurawiną, siemieniem lnianym i płatkami migdałów


Pyszna i sycąca jaglanka, która idealnie sprawdzi się, jako drugie śniadanie w pracy :-) Coś dla ciała (kasza jaglana) i coś dla ducha (czekolada!).


1 łyżeczka masła
szczypta soli
1 czubata łyżka naturalnego kakao
3 kostki ulubionej czekolady + 1 do dekoracji
4 ciasteczka mini oreo ze sklepu smakupołudnia24.pl

W garnku zagotowujemy 300 ml wody z łyżeczką masła i szczyptą soli. Dodajemy kaszę, mieszamy i gotujemy 10 minut pod przykryciem (nie podnosimy pokrywki w międzyczasie). Po 10 minutach cała woda powinna zostać wciągnięta przez kaszę. Ściągamy z palnika, mieszamy jeszcze raz i pozostawiamy na kolejne 10 minut pod przykryciem. Następnie dodajemy kakao, dokładnie mieszamy, dodajemy kostki czekolady pokrojone na ćwiartki i raz mieszamy. Pozostawiamy do ostygnięcia. Wierzch jaglanki dekorujemy ćwiartkami czekolady i ciasteczkami mini oreo.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz