piątek, 11 marca 2016

Aromatyczna bagietka z pastą oliwkową


Ostatnio trafiłam na bardzo fajny produkt - pastę z czarnych oliwek. Doskonale sprawdza się jako smarowidło do kanapek i nadaje im bardzo fajnego aromatu! A takie bagietki zrobiłam sobie do pracy - pycha!

1 świeża bagietka
masło/margaryna
mozzarella
świeża bazylia


Bagietkę przekrawamy na pół i smarujemy jedną kromkę pastą oliwkową, a drugą masłem lub margaryną. Układamy plasterki mozzarelli jeden obok drugiej. Następnie na każdym plasterku sera kładziemy jeden listek świeżej bazylii. Przykrywamy wierzchem bagietki i gotowe!


1 komentarz:

  1. Ja wczoraj robiłem pastę z oliwek http://www.blendman.pl/pasty-i-sosy/pasta-oliwkowa-potrojne-doznania/ - pycha! Polecam

    OdpowiedzUsuń