środa, 16 marca 2016

Pomidory faszerowane jajkiem z niespodzianka ;-)


Dziś polecam fajny pomysł na podanie jajek, a w zasadzie pasty jajecznej. Nie dość, że bardzo dobrze się prezentuje, to jeszcze wyśmienicie smakuje!

3 pomidory - najlepiej malinówki polskie
3 jajka
1 łyżka majonezu
1 łyżka musztardy
1/2 cienkiego szczypiorku
2 łyżki startego żółtego sera
sól
pieprz
czosnek granulowany


Jajka gotujemy na twardo. Po przestygnięciu obieramy je, przekrawamy na 4 części wrzucamy do miseczki. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez i musztardę, a następnie ugniatamy widelcem na pastę. Małe kawałki jajka powinny być widoczne. Szczypiorek siekamy i dodajemy do pasty. Z pomidorów odcinamy górną 1/4 część (dekielek) i wydrążamy środek z większej części. Do środka nakładamy odrobinę startego żółtego sera, doprawiamy delikatnie czosnkiem granulowanym i nakładamy pastę jajeczną. Na koniec pomidorki przykrywamy dekielkiem z ogonkiem. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz