Dziś polecam fajny pomysł na podanie jajek, a w zasadzie pasty jajecznej. Nie dość, że bardzo dobrze się prezentuje, to jeszcze wyśmienicie smakuje!
3 pomidory - najlepiej malinówki
polskie
3 jajka
1 łyżka majonezu
1 łyżka musztardy
1/2 cienkiego szczypiorku
2 łyżki startego żółtego sera
sól
pieprz
czosnek granulowany
Jajka gotujemy na twardo. Po przestygnięciu obieramy je,
przekrawamy na 4 części wrzucamy do miseczki. Doprawiamy solą i pieprzem,
dodajemy majonez i musztardę, a następnie ugniatamy widelcem na pastę. Małe
kawałki jajka powinny być widoczne. Szczypiorek siekamy i dodajemy do pasty. Z
pomidorów odcinamy górną 1/4 część (dekielek) i wydrążamy środek z większej
części. Do środka nakładamy odrobinę startego żółtego sera, doprawiamy
delikatnie czosnkiem granulowanym i nakładamy pastę jajeczną. Na koniec
pomidorki przykrywamy dekielkiem z ogonkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz