Nadchodzące Święta Wielkanocne niewątpliwie kojarzą nam się z jajkami, dlatego postanowiłam zrobić na ich bazie pyszną sałatkę, która idealnie sprawdzi się na świąteczne śniadanie!
4 małe jajka
ugotowane na twardo
6 plasterków szyki
konserwowej
6 rzodkiewek
1/2 puszki kukurydzy
1/2 fioletowej
cebuli
sól
pieprz
3 łyżki majonezu
Jajka obieramy i
kroimy w niedużą kostkę. Cebulę drobno siekamy. Rzodkiewki kroimy najpierw w
plasterki, a następnie w słupki. Szynkę kroimy w nieduże paseczki. Wszystkie
składniki wrzucamy do miski, posypujemy solą i pieprzem, a następnie mieszamy.
Dodajemy majonez i ponownie mieszamy. Przed podaniem przyozdabiamy zieleniną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz