niedziela, 20 marca 2016

Sałatka majonezowa z jajkiem i rzodkiewką


Nadchodzące Święta Wielkanocne niewątpliwie kojarzą nam się z jajkami, dlatego postanowiłam zrobić na ich bazie pyszną sałatkę, która idealnie sprawdzi się na świąteczne śniadanie!

4 małe jajka ugotowane na twardo
6 plasterków szyki konserwowej
6 rzodkiewek
1/2 puszki kukurydzy
1/2 fioletowej cebuli
sól
pieprz
3 łyżki majonezu


Jajka obieramy i kroimy w niedużą kostkę. Cebulę drobno siekamy. Rzodkiewki kroimy najpierw w plasterki, a następnie w słupki. Szynkę kroimy w nieduże paseczki. Wszystkie składniki wrzucamy do miski, posypujemy solą i pieprzem, a następnie mieszamy. Dodajemy majonez i ponownie mieszamy. Przed podaniem przyozdabiamy zieleniną.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz