niedziela, 6 marca 2016

Pieczona papryka w szlafroczku z serkiem i parówką


Kiedy zobaczyłam ten przepis na fanpage Lidla, od razu mi się spodobał, bo lubię proste, ale pomysłowe dania! Trochę miałam wątpliwości, jak będzie smakował podgrzany serek kanapkowy, ale okazało się, że zupełnie niesłusznie ;-)

1 papryka czerwona
3 parówki z szynki
serek kanapkowy śmietankowy
1 czubata łyżka posiekanych świeżych ziół np. natka, szczypiorek
6 cienkich plasterków boczku


Paprykę dzielimy na 6 kawałków, usuwamy gniazdo nasienne. Serek kanapkowy mieszamy z ziołami i smarujemy nim wnętrza papryki. Następnie w każdej „łódeczce” kładziemy pół parówki. Całość owijamy plasterkiem boczku. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 18 minut w 200 stopniach (termoobieg).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz