Kiedy zobaczyłam ten przepis na fanpage Lidla, od razu mi się spodobał, bo lubię proste, ale pomysłowe dania! Trochę miałam wątpliwości, jak będzie smakował podgrzany serek kanapkowy, ale okazało się, że zupełnie niesłusznie ;-)
1 papryka czerwona
3 parówki z szynki
serek kanapkowy
śmietankowy
1 czubata łyżka
posiekanych świeżych ziół np. natka, szczypiorek
6 cienkich
plasterków boczku
Paprykę dzielimy na
6 kawałków, usuwamy gniazdo nasienne. Serek kanapkowy mieszamy z ziołami i
smarujemy nim wnętrza papryki. Następnie w każdej „łódeczce” kładziemy pół
parówki. Całość owijamy plasterkiem boczku. Układamy na blasze wyłożonej
papierem do pieczenia i pieczemy 18 minut w 200 stopniach (termoobieg).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz