Dziś jajka faszerowane nieco mniej klasyczne, bo z awokado! Niemniej jednak są smaczne i do tego super wyglądają :-)
6 jajek
1 małe dojrzałe awokado
2 łyżki majonezu
2 łyżeczki soku z cytryny
do smaku:
czosnek granulowany
pieprz (można użyć Cayenne)
sól
szczypiorek – do dekoracji
Jajka gotujemy na twardo i pozostawiamy do ostygnięcia.
Następnie obieramy, przekrawamy na pół i wydrążamy żółtka, które ucieramy na
gładką masę z awokado, majonezem, sokiem z cytryny i przyprawami. Za pomocą
rękawa cukierniczego lub po prostu łyżką faszerujemy połówki jajek. Całość
posypujemy posiekanym szczypiorkiem dla dekoracji.
lubię awokado więc i jajka mi posmakują :)
OdpowiedzUsuńNa pewno :-) Smacznych Świąt!
Usuń