sobota, 12 marca 2016

Jajka faszerowane szynką pod serową pierzynką


Pyszna propozycja na zbliżające się Święta i nie tylko! Szybko się je robi i efektownie prezentują się na talerzu :-)

3 jajka
2 plastry szynki konserwowej
1 łyżka majonezu
2 czubate łyżki startego żółtego sera
sól
pieprz
ketchup do ozdoby


Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupki. Następnie przekrawamy je na pół i wydłubujemy żółtka do miseczki. Do żółtek dodajemy szynkę pokrojoną w drobną kosteczkę, majonez oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy razem, a następnie nakładamy porcje nadzienia w miejsca po żółtku. Każdą połówkę jajka przykrywamy porcją startego żółtego sera, posypujemy suszoną natką i ozdabiamy kropką ketchupu.


1 komentarz: