Dziś polecam pysznie wyglądającą sałatkę makaronową z warzywnymi i szynkowymi wstążkami!
4 gniazdka makaronu pappardelle
1/2 cukinii
1 marchewka
4 plastry szynki konserwowej
2 łyżki oliwy z oliwek
przyprawy: sól, pieprz, czosnek, zioła prowansalskie,
papryka, tymianek
Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu na
opakowaniu. Z marchewki i cukinii za pomocą obieraczki do warzyw wykrawamy
paski, które następnie kroimy wzdłuż na pół. Tak przygotowane warzywa wrzucamy
do makaronu na minutę przed końcem gotowania. Następnie wszystko odcedzamy i
przelewamy zimną wodą. Całość przekładamy do miseczki, mieszamy z szynką
konserwową pokrojoną w paski, polewamy oliwą z oliwek i posypujemy przyprawami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz