czwartek, 19 maja 2016

Sałatka pappardelle z warzywami i szynką


Dziś polecam pysznie wyglądającą sałatkę makaronową z warzywnymi i szynkowymi wstążkami!

4 gniazdka makaronu pappardelle 
1/2 cukinii
1 marchewka
4 plastry szynki konserwowej
2 łyżki oliwy z oliwek
przyprawy: sól, pieprz, czosnek, zioła prowansalskie, papryka, tymianek


Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Z marchewki i cukinii za pomocą obieraczki do warzyw wykrawamy paski, które następnie kroimy wzdłuż na pół. Tak przygotowane warzywa wrzucamy do makaronu na minutę przed końcem gotowania. Następnie wszystko odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Całość przekładamy do miseczki, mieszamy z szynką konserwową pokrojoną w paski, polewamy oliwą z oliwek i posypujemy przyprawami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz