niedziela, 15 maja 2016
Kanapka na waflu „Wiosenne grillowanie!”
Na 1 porcję:
1
wafel kukurydziany lub ryżowy
1 kawałek łososia
1 plasterek cukinii
1 plasterek białej cebuli
1 plasterek czerwonej cebuli
1 kawałek czerwonej papryki
1 kawałek brzoskwini z puszki
1/2 łyżeczki masła
ziołowo-czosnkowego
bazylia do dekoracji
cytryna do skropienia łososia
pieprz
Łososia przyprawiamy solą i
pieprzem, a następnie grillujemy z warzywami. Gdy łosoś się już zarumieni,
kładziemy na nim kawałek masła ziołowo-czosnkowego, przygotowanego z miękkiego
masła wymieszanego z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku i posiekanej
natki. Gotową rybę skrapiamy sokiem z cytryny i układamy razem z warzywami na
waflu. Na wierzch kładziemy brzoskwinię pokrojoną w cienkie plasterki i świeżą
bazylię.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz