niedziela, 15 maja 2016

Kanapka na waflu „Wiosenne grillowanie!”


Lubicie grillowane warzywa? Ja za nimi przepadam, a dziś postanowiłam połączyć je z łososiem i brzoskwiniami w formę sprytnej i pysznej kanapki :-) Polecam!

Na 1 porcję:

1 wafel kukurydziany lub ryżowy

1 kawałek łososia

1 plasterek cukinii

1 plasterek białej cebuli

1 plasterek czerwonej cebuli

1 kawałek czerwonej papryki

1 kawałek brzoskwini z puszki

1/2 łyżeczki masła ziołowo-czosnkowego

bazylia do dekoracji

cytryna do skropienia łososia

sól

pieprz

 


Łososia przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie grillujemy z warzywami. Gdy łosoś się już zarumieni, kładziemy na nim kawałek masła ziołowo-czosnkowego, przygotowanego z miękkiego masła wymieszanego z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku i posiekanej natki. Gotową rybę skrapiamy sokiem z cytryny i układamy razem z warzywami na waflu. Na wierzch kładziemy brzoskwinię pokrojoną w cienkie plasterki i świeżą bazylię.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz