sobota, 21 maja 2016

Kanapka z jarmużem i jajkiem


Jarmuż jest bardzo zdrowy, więc warto wprowadzić go do swojej diety. Dziś pomysł na kanapkę z jego udziałem. Smacznego!
 1 kromka bułki np. kajzerki

masło
2-3 liście jarmużu
1 jajko
mały kawałek awokado
1 łyżka skwarek z boczku


Jeśli nie przepadamy za smakiem jarmużu, to możemy go zapiec na chipsy – smarujemy oliwą z oliwek, posypujemy solą i wkładamy do piekarnika na 5 minut (150 stopni, termoobieg). Jajko smażymy na maśle na sadzone. Bułkę smarujemy masłem i układamy na niej liście jarmużu. Następnie kładziemy jajko i posypujemy kanapkę skwarkami z boczku oraz pokrojonym w kostkę awokado. Jemy na ciepło.

2 komentarze:

  1. Jeśli mam w planie jajko, to smażę jarmuż z boczkiem i na to sądzę jajko.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo fajny pomysł! Że też na to nie wpadłam! <3

      Usuń