Pogoda sprzyja, więc czas rozgrzać grilla! Zaczynamy przepisem na pyszny i szybki szaszłyk z kiełbasy, który zasmakuje niejednemu mistrzowi grillowania :-)
3 kiełbasy śląskie
2 łyżeczki sosu sojowego
2 łyżki oleju
1 opakowanie boczku w plasterkach
1 czubata łyżka przyprawy grill pikantny lub klasyczny
5 małych cebul
Kiełbasę kroimy w plasterki o szerokości około 1 cm i marynujemy
przez noc w marynacie powstałej ze zmieszania sosu sojowego, oleju, przyprawy
grillowej i odrobiny ciepłej wody lub jeśli nie mamy na to czasu skrapiamy
pociętą kiełbasę sosem sojowym i posypujemy przyprawą grill. Plasterki boczku
kroimy na pół, żeby uzyskać mniejsze kawałki, a cebulę w plasterki. Nabijamy na
"patyk" (długi lub kilka mniejszych) kolejno: plaster kiełbasy, pół plasterka
boczku złożony dodatkowo na pół, cebulę itd. aż skończą się składniki. Grillujemy
;-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz