sobota, 14 maja 2016

Kanapka w płaskim chlebku z jajkiem, boczkiem i szpinakiem


Ta kanapka to po prostu poezja smaku! Miałam w planie zrobić tylko jedną, a ostatecznie musiałam trzy, bo po pierwszej degustacji nie było mowy o innym śniadaniu :-)

1 płaski chlebek (kupiłam w Lidlu)
1 garść szpinaku
2 plastry żółtego sera
3 plasterki boczku
1 jajko
świeżo mielony pieprz


Chlebek rozdzielamy na 2 kromki. Na każdej kładziemy plaster żółtego sera i zapiekamy w piekarniku, żeby się rozpuścił. Na patelni podsmażamy boczek i jajko sadzone. Na spodzie chlebka układamy szpinak i polewamy sosem musztardowo-miodowym. Następnie nakładamy boczek i jajko sadzone. Przykrywamy wierzchem chlebka i jemy jak zwykła kanapkę.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz