środa, 4 maja 2016

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i kaparami


Bardzo fajny pomysł na zdrowe i pożywne śniadanie! Polecam dla wszystkich chcących zdrowo się odżywiać :-) 

1 garść mieszanki sałat
1/2 puszki tuńczyka
4 czubate łyżki ugotowanego ryżu długoziarnistego Uncle Ben’s
1 pomidor
10 ugotowanych fasolek szparagowych
1 jajko ugotowane na twardo
1 łyżka kaparów
2 łyżki oliwy z oliwek
kilka kropel soku z cytryny
sól
pieprz


Pomidor i jajko kroimy w ćwiartki. Fasolki szparagowe przekrawamy na pół, żeby były krótsze. Na talerz wykładamy mieszankę sałat. Następnie nakładamy cząstki jajka i pomidora, tuńczyka oraz fasolkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatkę posypujemy ryżem i kaparami. Na koniec skrapiamy sokiem z cytryny i polewamy oliwą z oliwek.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz